2 velké mrkve, 1 malý květák, hrst rokety, 12 černých oliv (i konzervovaných), 100g majonézy, 50 g bílého jogurtu, 1 lžíce kremžské hořčice, 'l2 citronu, 1 citron na ozdobení, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
Očištěné mrkve a květák rozebraný na růžičky povaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. Zelenina by neměla být rozměklá. Vychladlou mrkev nakrájíme na kolečka, větší květákové růžičky na menší kousky a dáme společně do salátové mísy. Majonézu smícháme s jogurtem, olejem, hořčicí, citronovou šťávou, solí a pepřem a vmícháme k zelenině. Salát ozdobíme lístky rokety, vypeckovanými a na půlky pokrájenými černými olivami a plátky citronu. Můžeme podávávat jako předkrm nebo jako samostatný pokrm s čerstvým celozrnným pečivem.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Dobrý večer, taky máme batoh Beckmann a za mě fakt velká spokojenost. Pokud nebudete třeba spokojená, batoh se dá vrátit. Batoh je navíc lehký, má... (zkráceno)
Mám tu jejich denní a noční konopnou mast CC cream s cbd a cbg a hodně se mi po nich zlepšil ekzém. Používám ji i na obliček, protože mám extrémně... (zkráceno)
Děkuji za odkaz, hned jsem si másla objednala a těším se, až je ochutnám :)
Dobry den, za me doporucuju - pomohli mi loni s pejskem, ktereho jsme meli 10 let a sama bych to fakt nezvladla. Je s nima dobra domluva,... (zkráceno)