2 velké mrkve, 1 malý květák, hrst rokety, 12 černých oliv (i konzervovaných), 100g majonézy, 50 g bílého jogurtu, 1 lžíce kremžské hořčice, 'l2 citronu, 1 citron na ozdobení, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
Očištěné mrkve a květák rozebraný na růžičky povaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. Zelenina by neměla být rozměklá. Vychladlou mrkev nakrájíme na kolečka, větší květákové růžičky na menší kousky a dáme společně do salátové mísy. Majonézu smícháme s jogurtem, olejem, hořčicí, citronovou šťávou, solí a pepřem a vmícháme k zelenině. Salát ozdobíme lístky rokety, vypeckovanými a na půlky pokrájenými černými olivami a plátky citronu. Můžeme podávávat jako předkrm nebo jako samostatný pokrm s čerstvým celozrnným pečivem.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
No tak to je krásná práce, také by mě stačilo tak 20 kilo a byla bych spokojená. Pročítala jsem si to a dost mě to navnadilo, když jsem si četla i ty... (zkráceno)
Ahojky, já miluji barevné plavky, tak jsem si objednala na eshopu relleciga, mám od nich doma už jedny a vypadají opravdu fantasticky.
Měli jsme ten stejný problém, pořídila jsem i inhalační přístroj, ten dceři pomáhá a k tomu kapky Pinio Nasal, které můžeš použít jak do nosu, tak i... (zkráceno)
Karolíno, mohu se zeptat co jeto za kouzelné kapky a zda jsou vhodné pro děti? Od zimy jsme dost často nemocní a když nejsme nemocní, tak jsme... (zkráceno)
Tak toho je spousty, já třeba dělám tousty (slané, sladké), sendviče, ovoce, zelenina, muffin, občas rohlík se sýrem nebo šunkou, tortillu a nebo... (zkráceno)