2 velké mrkve, 1 malý květák, hrst rokety, 12 černých oliv (i konzervovaných), 100g majonézy, 50 g bílého jogurtu, 1 lžíce kremžské hořčice, 'l2 citronu, 1 citron na ozdobení, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
Očištěné mrkve a květák rozebraný na růžičky povaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. Zelenina by neměla být rozměklá. Vychladlou mrkev nakrájíme na kolečka, větší květákové růžičky na menší kousky a dáme společně do salátové mísy. Majonézu smícháme s jogurtem, olejem, hořčicí, citronovou šťávou, solí a pepřem a vmícháme k zelenině. Salát ozdobíme lístky rokety, vypeckovanými a na půlky pokrájenými černými olivami a plátky citronu. Můžeme podávávat jako předkrm nebo jako samostatný pokrm s čerstvým celozrnným pečivem.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Vzhledem k tomu, že mám obě děti nakonec v soukromé školce, které původně chodily do státní, tak u mě je volba jasná a za mě jedině soukromé... (zkráceno)
Zdravím, potřebovala bych se poptat, jak to chodí ve státních školkách. Je možné tam dítě umístit pouze na 2-3 dny v týdnu nebo musí odchodit celý... (zkráceno)
No ono taky hodně záleží na tom, od jakého je doplněk výrobce. Za sebe můžu doporučit naturevia,protože mají kvalitní ty doplňky a jestli chceš něco... (zkráceno)
Ahojte, bola som na liekoch, lebo som mala veľké úzkosti. Tohto liečiteľa mi odporučila známa. Musím povedať, že mi veľmi pomohol. Som bez liekov... (zkráceno)
Zdravím, Znám páleni i chlad na kůži, hoříci tváře, poslední 4 roky x lékařských vyšetření bez výsledku dalších x preparátů , léků bez výsledku,... (zkráceno)