4 velká tvrdá rajčata, 2 velké papriky (žlutá, červená nebo zelená), 1 malá salátová okurka, 1 červená cibule, 20 černých oliv (i konzervovaných), 200 g balkánského sýra, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, očištěné papriky na nudličky, omytou okurku na kostičky, cibuli na kolečka. V salátové míse promícháme s vypeckovanými a na půlky nakrájenými olivami, olivovým olejem, trochou soli a pepře. Balkánský sýr nakrájíme na kostičky, přidáme k salátu a zlehka promícháme. Podáváme jako přílohu nebo jako lehkou večeři s pečivem.
Poznámka: Salát nesolíme příliš, balkánský sýr je již dost slaný. Místo balkánského sýra můžeme použít sýr feta, který se dnes objevuje i na našem trhu. Je vyroben z kozího nebo ovčího sýra, popř. z jejich směsi.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Mouku je snadné podle mě nahradit :). Buď seženeš něco ve zdravé výživě nebo pokud chceš něco spešl, co je opravdu chuťově dobré, tak se podívej ne... (zkráceno)
Já užívám v rámci detoxikace Ostropestřec forte od Naturevia a můžu doporučit. Jsou to kapsle s kvalitním složením bez umělých barviv, konzervantů... (zkráceno)
Příští pátek jdu na kolon.mám strach budou mi to dělat v Ustí nad/ Labem ale nejsem žádná fňukna vydržím dost