350-400 g krátkých těstovin (spirály, mušličky apod.), 4 menší párky, 200 ml mléka, 100 ml smetany, 50 g strouhaného ementálu, 50 g strouhaného parmazánu nebo čedaru, 1 vrchovatá lžíce strouhanky Z celozrnného pečiva, špetka muškátového oříšku, 2 lžíce hladké mouky,70 g másla, sůl, pepř
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak je scedíme a rozložíme je do zapékací mísy. Mezitím osmahneme krátce na 30 g másla na kolečka nakrájené párky a vmícháme je k těstovinám. Zbývající máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku, až se vytvoří jíška, kterou zředíme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Pak přisypeme ementál, přidáme smetanu, ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Hotovou omáčkou zalijeme těstoviny, posypeme je nastrouhaným parmazánem nebo čedarem smíchaným se strouhankou a na asi 30 minut dáme zapéct do předem vyhřáté trouby.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.
Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?
Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.
Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.
Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.