100 g sýra tofu, 5 g soli, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koře¬ní, 50 g cibule, 1/2 lžičky tymiánu, 10 g šunky, 20 g oleje, 1 lžíce sójové omáčky, 2 dl mléka, 15 g hladké mouky, sůl, ocet
Na oleji osmahneme dosklovita jemně nakrájenou cibuli, plátek šunky, osolíme, přidáme ostatní koření a na plátky nakrájené tofu. Podlijeme vodou a asi 10 minut dusíme. Vše necháme v chladu odležet alespoň 2 hodiny. Pak rozmícháme mouku v mléce, přidáme k marinádě, ze které jsme tofu předem vybrali, a přivedeme k varu. Za stálého míchání omáčku asi 10 minut povaříme a dochutíme octem a solí. Tofu prudce osmahneme na 1 lžíci oleje a necháme v omáčce prohřát. Podáváme jako klasickou svíčkovou s knedlíkem.
1 porce přibližně obsahuje:
17 g bílkovin, 21 g tuku, 16 g sacharidů, 0,7 g vlákniny 320 kcal = 1340 kJ
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Kuchařka pro diabetiky a nejen pro ně
smetanový krém bobík je moc dobrý - aspon tedy mne chutná nejvíce ze všech
mám dvě děti a oboum na svačinku dávám čokoládové krém bobík ( a velký, ne malý)
Děkuji za tip, už jsem s nima domluvená co a jak. Budou na telefonu a až bude potřeba jen zavolám a přijedou.
Mell to je bezvadný jestli to oblečení nenasakuje potem. Z jakého je materiálu?
Moc díky za tip na wereco.store, mají hodně EKO produktů - hned jsem si u nich objednala.