100 g sójových nudliček, 1 velká červená paprika, 1 menší cuketa, 3 stroužky česneku, 100 ml vývaru (i z kostky), 100 ml bílého vína, 1 lžička čínského koření pěti vůní, 2 lžíce kukuřičné nebo bramborové moučky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Sójové nudličky povaříme v ochucené vodě 15 minut. Pak je odstavíme a necháme dalších 20 minut bobtnat. Po vychladnutí nudličky scedíme, obalíme v moučce smíchané s kořením pěti vůní, solí a pepřem. Na oleji je osmahneme dozlatova, přidáme k nim prolisované stroužky česneku, na tenké plátky nakrájenou cuketu, papriku nakrájenou na nudličky a krátce zeleninu orestujeme. Pak směs zalijeme vývarem a vínem a dusíme, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme s rýží.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Šla bych do něčeho, co ženy nosí a to jsou podle mě šperky. Přijde mi to jako jistota.
Přemýšlím nad náramkem nebo řetízkem, tak se musím kouknout, co kde mají.
Na Vánoce jsem kupovala příteli náramek z eshopu Olivie a ten se mu líbil moc. Rozhodně je tam z čeho vybírat, tak koukni :)