50 g sójových kostek, 2 červené papriky, 2 malé cukety, 2 středně velké cibule, 12 žampionů, 1 lžíce kukuřičné nebo bramborové moučky, lžíce oleje, sůl, pepř
Sójové kostky dáme vařit na 15 minut do ochucené vody, pak je necháme 20 minut bobtnat a scedíme. Vychladlé je osolíme, opepříme a poprášíme moučkou. Papriky očistíme a nakrájíme na větší kousky, cuketu nakrájíme na tlustší kolečka, cibuli rozdělíme na plátky, žampiony omyjeme a osušíme. Zeleninu a žampiony střídavě spolu se sójovými kostkami napichujeme střídavě na špíz nebo na špejli a v rozpáleném oleji opékáme za občasného otáčení dozlatova. Podáváme s ochucenou majonézou, kečupem nebo hořčicí. Vhodnou přílohou je tmavý chleba a zeleninový salát.
Obměna: Špízy můžeme také grilovat a občas potírat mašlovačkou, kterou namáčíme do oleje ochuceným různým kořením, např. oreganem nebo snítky rozmarýnu. Zároveň se špízy můžeme grilovat i čtvrtky uvařených brambor.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.
Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?
Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.
Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.
Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.