100 g sójových kostek, 250 g mražených fazolek, 1 kedlubna, 3 stroužky česneku, 2 jarní cibulky, 100 g kešu oříšků, 1/2 lžičky (hnědého) cukru, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce kukuřičné nebo bramborové moučky, 200 ml zeleninového vývaru (i z kostky), 1 lžička mletého zázvoru, 3 lžíce oleje, sůl, pepř
V míse smícháme sójovou omáčku se lžící oleje, s cukrem, zázvorem a pepřem, přidáme sójové kostky, povaříme 15 minut a pak je necháme 20 minut bobtnat. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje, zpěníme na něm jemně nasekaný česnek a drobně nakrájenou jarní cibulku, přidáme oloupanou a na tenké plátky nakrájenou kedlubnu, osolíme ji, nepatrně podlijeme vodou a podusíme téměř doměkka. Pak přidáme polorozmrazené fazolky a společně krátce dodusíme. Zeleninu vyjmeme a necháme na teplém místě. Na pánvi rozehřejeme ještě zbývající lžíci oleje, přidáme scezené sójové kostky a ze všech stran je osmahneme. Do pánve vrátíme zeleninu, přisypeme kešu oříšky, vše zalijeme vývarem rozmíchaným s kukuřičnou nebo bramborovou moučkou a omáčku za stálého míchání necháme zhoustnout. Podáváme s rýží.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Šla bych do něčeho, co ženy nosí a to jsou podle mě šperky. Přijde mi to jako jistota.
Přemýšlím nad náramkem nebo řetízkem, tak se musím kouknout, co kde mají.
Na Vánoce jsem kupovala příteli náramek z eshopu Olivie a ten se mu líbil moc. Rozhodně je tam z čeho vybírat, tak koukni :)