600 g vykostěného rybího filé - tresky, 100 g tuku, 1 dl oleje, 100 g cibule, 3 -4 stroužky česneku, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), 500 g rajčat, 1 dl bílého vína, mletý pepř, 300 g rýže, sůl
Do kastrolu dáme tuk s olejem, vložíme na něj oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Necháme zpěnit, přidáme 3 - 4 stroužky utřeného česneku, očištěnou a nakrájenou zeleninu, na kostky nakrájená rajčata, ze tří čtvrtin uvařenou rýži, bílé víno a sekanou petrželku. Pak vložíme očištěnou, osolenou a opepřenou rybu nakrájenou na větší kusy a vše vaříme na prudkém ohni asi 10 minut. Poté odklopíme pokličku a necháme znovu 6 až 8 minut vařit. Rybu vyjmeme, upravíme na mísu a zalijeme necezeným vývarem.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Ryby pro každý den
To ano jsou.. vždy najdeš plno cenových relací a kvalit výroby..
Přítel si kupuje tady ty pilulky ze supererekce a ty teda fungují perfektně, bohužel nevím přesný název, ale určitě ho doporučuju i za něj