600 g tresky, 2 I vody, půl litru mléka, slané brambory
Omáčka: 1 natvrdo vařený žloutek, sekaná petrželka, hořčice, muškátový květ, citronová šťáva, rybí vývar, máslo, sůl
Do 2 litrů vody, do níž přidáme půl litru mléka, vložíme nakrájené porce tresky a necháme přejít varem. Pak zmírníme oheň a necháme zvolna vařit ("táhnout") a rybu uvaříme doměkka. Když je měkká, opatrně ji vyjmeme, dáme na teplé místo, přidáme slané brambory a podáváme buď omaštěné máslem nebo s omáčkou.
Omáčku připravíme tak, že natvrdo vařený žloutek rozsekáme nadrobno, přidáme nasekanou petrželku, trochu hořčice, soli, muškátového květu, citronové šťávy, zalijeme rybím vývarem a na mírném ohni vaříme asi půl hodiny. Nakonec přidáme kousek másla.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Ryby pro každý den
Já osobně nedám dopustit na fermentovaný čaj kombuchu. Tenje bohatý na vitamíny, antioxidanty a probiotika, takže je velmi zdravý pro zažívání a... (zkráceno)
Nejsem úplně zastáncem doplňků stravy, takže probiotika do těla přijímám za pomoci kombuchy, což je fermentovaný čaj. Je to velmi zdravý nápoj, který... (zkráceno)
Je určená primárně pro citlivou pleť. No jestli myslíš tu essenci, tak to se s tonikem nedá vůbec srovnat, už při té aplikaci je to poznat. Pleť po... (zkráceno)
Já mám velmi dobré zkušenosti s jiným čajovým nápojem, a to konkrétně s kombuchou, která mi velmi chutná. Je to fermentovaný čajový nápoj, který je... (zkráceno)
Hledám něco přírodního na podporu imunity, samozřejmě se snažím co nejvíce získat ze stravy, ale ještě hledám něco na doplnění.