600 g tresky bez kosti - filé, 600 g vařených brambor, 4 natvrdo uvařená vejce, 50 g sardelek nebo půlka slanečka, máslo na vymazání pekáče, mletý pepř, polévková lžíce strouhané housky, 1/4l 33% sladké smetany, 4 vejce, sůl
Tresku nakrájíme, vykostíme, necháme ji chvíli namočenou ve vodě, pak ji vypereme ve studené vodě a nakonec chvíli vaříme ve vařící vodě. Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, sardelky zbavíme kostí a spolu s vařenými vejci nakrájíme nadrobno. Pekáč nebo porcelánovou nádobu vymažeme máslem, na dno naskládáme porce rybího filé, na ně narovnáme brambory, potom na kolečka nakrájená vejce. Na ně položíme nakrájené slanečky nebo sardelky, osolíme, opepříme, posypeme strouhanou houskou, poklademe porcemi tresky. Pokračujeme, až je celá nádoba vyplněná. Potom zalijeme 1,4 litrem sladké smetany, v níž jsme rozšlehali 4 vejce. Navrch položíme kousek másla, vložíme do středně vyhřáté trouby a asi půl hodiny zapékáme. Hotový pokrm vyjmeme, nakrájíme a ihned podáváme.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Ryby pro každý den
Já osobně nedám dopustit na fermentovaný čaj kombuchu. Tenje bohatý na vitamíny, antioxidanty a probiotika, takže je velmi zdravý pro zažívání a... (zkráceno)
Nejsem úplně zastáncem doplňků stravy, takže probiotika do těla přijímám za pomoci kombuchy, což je fermentovaný čaj. Je to velmi zdravý nápoj, který... (zkráceno)
Je určená primárně pro citlivou pleť. No jestli myslíš tu essenci, tak to se s tonikem nedá vůbec srovnat, už při té aplikaci je to poznat. Pleť po... (zkráceno)
Já mám velmi dobré zkušenosti s jiným čajovým nápojem, a to konkrétně s kombuchou, která mi velmi chutná. Je to fermentovaný čajový nápoj, který je... (zkráceno)
Hledám něco přírodního na podporu imunity, samozřejmě se snažím co nejvíce získat ze stravy, ale ještě hledám něco na doplnění.