600 g tresky bez kosti - filé, 600 g vařených brambor, 4 natvrdo uvařená vejce, 50 g sardelek nebo půlka slanečka, máslo na vymazání pekáče, mletý pepř, polévková lžíce strouhané housky, 1/4l 33% sladké smetany, 4 vejce, sůl
Tresku nakrájíme, vykostíme, necháme ji chvíli namočenou ve vodě, pak ji vypereme ve studené vodě a nakonec chvíli vaříme ve vařící vodě. Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, sardelky zbavíme kostí a spolu s vařenými vejci nakrájíme nadrobno. Pekáč nebo porcelánovou nádobu vymažeme máslem, na dno naskládáme porce rybího filé, na ně narovnáme brambory, potom na kolečka nakrájená vejce. Na ně položíme nakrájené slanečky nebo sardelky, osolíme, opepříme, posypeme strouhanou houskou, poklademe porcemi tresky. Pokračujeme, až je celá nádoba vyplněná. Potom zalijeme 1,4 litrem sladké smetany, v níž jsme rozšlehali 4 vejce. Navrch položíme kousek másla, vložíme do středně vyhřáté trouby a asi půl hodiny zapékáme. Hotový pokrm vyjmeme, nakrájíme a ihned podáváme.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Ryby pro každý den
Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.
Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?
Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.
Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.
Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.