400 g filé z velryby, mletý pepř, 2 cibule, olej, 60 g másla, hladká mouka, vývar nebo voda, sůl
Velrybí filé důkladně očistíme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče, v němž jsme osmažili na kolečka nakrájenou očištěnou cibuli, a pečeme v troubě. Při pečení poléváme maso šťávou a podléváme vodou. Měkké maso vyndáme, šťávu, ve které se maso peklo, zvolna vypečeme, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem, a vše dobře provaříme. Procedíme jemným sítem, zjemníme máslem a podáváme s velrybím masem obloženým vařenou zeleninou podle sezóny. Vhodnou přílohou je houskový knedlík, vařené brambory nebo dušená rýže.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Ryby pro každý den
Já osobně nedám dopustit na fermentovaný čaj kombuchu. Tenje bohatý na vitamíny, antioxidanty a probiotika, takže je velmi zdravý pro zažívání a... (zkráceno)
Nejsem úplně zastáncem doplňků stravy, takže probiotika do těla přijímám za pomoci kombuchy, což je fermentovaný čaj. Je to velmi zdravý nápoj, který... (zkráceno)
Je určená primárně pro citlivou pleť. No jestli myslíš tu essenci, tak to se s tonikem nedá vůbec srovnat, už při té aplikaci je to poznat. Pleť po... (zkráceno)
Já mám velmi dobré zkušenosti s jiným čajovým nápojem, a to konkrétně s kombuchou, která mi velmi chutná. Je to fermentovaný čajový nápoj, který je... (zkráceno)
Hledám něco přírodního na podporu imunity, samozřejmě se snažím co nejvíce získat ze stravy, ale ještě hledám něco na doplnění.