2 porce rybího filé (300 g), 10 g hladké mouky, 15 g oleje, sůl omáčka: 100 g 30 % taveného sýru, 2 dl mléka, 1 lžička houbového koření, sůl, zelená petrželka
Porce filé osolíme, poprášíme moukou a upečeme dorůžova v teflonové pánvi na oleji. Mléko zahřejeme, přidáme nízkotučný sýr a za stálého míchání sýr necháme rozpustit. Pokud je tužší, rozmačkáme ho vidličkou. Do hotové omáčky přidáme houbové koření, najemno nakrájenou zelenou petrželku a podle chuti osolíme. Na talíři porce opečeného filé přelijeme sýrovou omáčkou.
Jedna porce přibližně obsahuje:
44 g bílkovin, 17 g tuků, 9 g sacharidů, 365 kcal = 1525 kJ
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Redukční dieta
Mouku je snadné podle mě nahradit :). Buď seženeš něco ve zdravé výživě nebo pokud chceš něco spešl, co je opravdu chuťově dobré, tak se podívej ne... (zkráceno)
Já užívám v rámci detoxikace Ostropestřec forte od Naturevia a můžu doporučit. Jsou to kapsle s kvalitním složením bez umělých barviv, konzervantů... (zkráceno)
Příští pátek jdu na kolon.mám strach budou mi to dělat v Ustí nad/ Labem ale nejsem žádná fňukna vydržím dost