500 g filé z mořských ryb, 75 g másla, 30 g hladké mouky, 30 g cibule, 30 g mrkve nebo karotky, 1 dl červeného vína, divoké koření (nové koření, celý pepř, bobkový list), vývar nebo voda, sůl
Rybí filé nakrájíme na stejnoměrné porce a osolíme. Do červeného vína přidáme na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev, celer, cibuli, koření, připravené osolené rybí filé a dusíme doměkka. Dušené filé vyjmeme, šťávu procedíme, přidáme vývar a zavaříme. Z másla a mouky si upravíme moučné máslo, kterým zahustíme šťávu, a vaříme do částečného zhoustnutí. Dušené filé klademe na teplý talířa přeléváme připravenou šťávou. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší přelitou šťávou.
Recept byl publikován se svolením vydavatelství Vyšehrad z publikace - Ryby pro každý den
Já osobně nedám dopustit na fermentovaný čaj kombuchu. Tenje bohatý na vitamíny, antioxidanty a probiotika, takže je velmi zdravý pro zažívání a... (zkráceno)
Nejsem úplně zastáncem doplňků stravy, takže probiotika do těla přijímám za pomoci kombuchy, což je fermentovaný čaj. Je to velmi zdravý nápoj, který... (zkráceno)
Je určená primárně pro citlivou pleť. No jestli myslíš tu essenci, tak to se s tonikem nedá vůbec srovnat, už při té aplikaci je to poznat. Pleť po... (zkráceno)
Já mám velmi dobré zkušenosti s jiným čajovým nápojem, a to konkrétně s kombuchou, která mi velmi chutná. Je to fermentovaný čajový nápoj, který je... (zkráceno)
Hledám něco přírodního na podporu imunity, samozřejmě se snažím co nejvíce získat ze stravy, ale ještě hledám něco na doplnění.