60 minut
3 l vody
1/8 hlávky zelí
1 velká mrkev
1 cibule
1 kedlubna i s mladými listy
1 petržel (pastinák)
1 snítka libečku (celerové natě)
syrový seitan, vyrobený Z lepku nebo vymýváním z mouky 1 stroužek česneku
1 plátek řasy Kombu
1 kousek celého zázvoru
1/2 lžičky soli
4 lžíce sójové omáčky
zelená nať (petržel, mladá nať mrkve nebo celeru, cibulová nať, řeřicha, pažitka apod.)
Všechnu zeleninu (v celku), mořskou řasu, zázvor a kousky (kusy) syrového seitanu vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 1 hodinu. Po odstavení seitan vyjmeme, vývar přecedíme a odebereme potřebné množství na polévku. Zbylý vývar použijeme na podlévání. Uvařenou zeleninu a řasu pokrájíme a vrátíme do polévky. Je-li polévka příliš slaná, zředíme ji převařenou vodou a přidáme jemně nasekanou zelenou nať. (Seitan necháme zchladnout ve zbytku vývaru.) Do polévky můžeme přidat jako zavářku uvařenou rýži nebo některé z jemných nudliček (např. amarantové nebo rýžové). oznámka: Zeleninu obměňujeme, na vývar je možno použít i podřadnější části zeleniny (méně kvalitní listy, košťály apod.), kořeny lopuc, nebo pampelišky.
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Makrobiotická kuchařka
Silonky zásadně oblékám jako první kus oblečení a na ně pak teprve boxerky nebo trenky. Ponožky si taky přeci navlékáte na silonky a ne naopak.
Moc prosím, dcera si zlomila 8zebro,vlevo,proč ji rentgenovali pravou stranu? není to omylem?
Ze své zkušenosti můžu doporučit Erectan FORTE, který funguje okamžitě. Prostě ho pak budete mít zase tvrdého jako hrom.
Za mě je taky Bobík nejlepší, hlavně se podívejte na složení - je z poctivé smetany a tvarohu.
Moc děkuji za komentáře - kapsičky od Sunaru určitě zkusíme, líbí se mi složení a navíc je maminky na internetu hodně chválí.