100 g rýže, 4 dl mléka, nekalorické sladidlo, 8 g želatiny, 1 dl smetany na šlehání, vanilka, dia sirup podle chuti, sůl
Přebranou rýži propláchneme a v poměru 1:2 uvaříme ve vodě téměř doměkka, scedíme a doplníme mlékem a vanilkou dodusíme. Z uvařené rýže vyjmeme vanilku, přidáme nekalorické sladidlo, rýži mírně osolíme a pečlivě do ní zamícháme ve vodě namočenou želatinu, aby se v horké rýži stejnoměrně rozpustila. Rýži necháme za občasného promíchání zcela vychladnout. Pak přidáme polovinu dávky nešlehané smetany a polovinu ušlehané smetany. Lehce promícháme a rozdělíme do vodou vypláchnutých šálků a dáme vychladit. Dokonale ztuhlou rýži vyklopíme na talířky a polijeme dia sirupem.
1 porce přibližně obsahuje:
9 g bílkovin, 17 g tuku, 42 g sacharidů, 0,7 g vlákniny 355 kcal = 1480 kJ
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Kuchařka pro diabetiky a nejen pro ně
To ano jsou.. vždy najdeš plno cenových relací a kvalit výroby..
Přítel si kupuje tady ty pilulky ze supererekce a ty teda fungují perfektně, bohužel nevím přesný název, ale určitě ho doporučuju i za něj
Já osobně nedám dopustit na fermentovaný čaj kombuchu. Tenje bohatý na vitamíny, antioxidanty a probiotika, takže je velmi zdravý pro zažívání a... (zkráceno)
Nejsem úplně zastáncem doplňků stravy, takže probiotika do těla přijímám za pomoci kombuchy, což je fermentovaný čaj. Je to velmi zdravý nápoj, který... (zkráceno)