100 g netučného měkkého tvarohu, 1 vejce, 80 g hladké mouky, 2 dl mléka, 1/2 hrsti kerblíku, pažitky, libečku, petrželky a estragonu, 150 g netučného jogurtu, mletý pepř, sůl, 20 g oleje na smažení
Tvaroh ušleháme s vejcem, moukou, mlékem a špetkou soli dohladka. Těsto necháme 20 minut odpočinout, bylinky opláchneme, nakrájíme nadrobno a vmícháme do těsta. Palačinky pečeme na malé pánvi a hned je přendáme na předehřátý talíř. Podáváme horké s jogurtem ochuceným pepřem a solí.
Polovina těsta přibližně obsahuje:
26 g bílkovin, 17 g tuku, 44 g sacharidů, O g vlákniny 430 kcal = 1800 kJ
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Kuchařka pro diabetiky a nejen pro ně
smetanový krém bobík je moc dobrý - aspon tedy mne chutná nejvíce ze všech
mám dvě děti a oboum na svačinku dávám čokoládové krém bobík ( a velký, ne malý)
Děkuji za tip, už jsem s nima domluvená co a jak. Budou na telefonu a až bude potřeba jen zavolám a přijedou.
Mell to je bezvadný jestli to oblečení nenasakuje potem. Z jakého je materiálu?
Moc díky za tip na wereco.store, mají hodně EKO produktů - hned jsem si u nich objednala.