400 g polohrubé mouky, 2 dl oleje, 2 dl vlažné vody, 3 vejce, 100 g krupicového cukru, 1 kypřicí prášek, 1 lžíce kakaa, 5 g rozinek, tuk a mouka na formu
Mouku smísíme s kypřicím práškem, přidáme cukr, olej a mléko, rozšlehané žloutky, očištěné rozinky a dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Asi 1/3 těsta oddělíme a obarvíme kakaem. Polovinu světlého těsta vlijeme do vymaštěné a vysypané formy, na ni dáme těsto s kakaem a zakryjeme zbylým světlým těstem. Pečeme zvolna v předehřáté troubě. Z bábovky nakrájíme 16 porcí.
1 porce přibližně obsahuje:
4 g bílkovin, 14 g tuku, 25 g sacharidů, O g vlákniny 240 kcal = 1000 kJ3
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Kuchařka pro diabetiky a nejen pro ně
smetanový krém bobík je moc dobrý - aspon tedy mne chutná nejvíce ze všech
mám dvě děti a oboum na svačinku dávám čokoládové krém bobík ( a velký, ne malý)
Děkuji za tip, už jsem s nima domluvená co a jak. Budou na telefonu a až bude potřeba jen zavolám a přijedou.
Mell to je bezvadný jestli to oblečení nenasakuje potem. Z jakého je materiálu?
Moc díky za tip na wereco.store, mají hodně EKO produktů - hned jsem si u nich objednala.