80 g pohanky, 2 červené papriky, 150 g mraženého hrášku, 1 velká červená cibule, 2 stroužky česneku, 1 vejce, 2 celozrnné žemle, 150-200 ml mléka, hrst petrželky, hrst mladých listů kopřiv (nebo můžeme použít mladé listy špenátu nebo z divokých bylinek popenec), 1 lžička Vegety nebo Podravky či Aromatu, máslo na vymazání mísy, sůl, pepř
Žemle nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme stát, dokud se žemle nerozmočí. Pohanku dáme vařit s asi 200 ml vody. Když zhoustne, odstavíme ji z plotny a necháme vychladnout. Pak přidáme rozmočené žemle, vejce, drobně nakrájenou cibuli, na kostičky pokrájené papriky, rozmrazený hrášek, nasekané bylinky, česnek utřený se solí, ochutíme Vegetou, špetkou pepře a vše důkladně promícháme. Směs dáme do máslem vymazané zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 30 minut dozlatova. Nádivku krájíme na čtverce a podáváme buď samostatně se zeleninovým salátem nebo může být vhodnou přílohou bramborová kaše.
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Dominiko pořídila jsem tu bezvadné sportovní podprsenky a zkušenost bezvadná
Dominiko já jsem si tu objednala kraťásky minulý měsíc a jsem z nich nadšená
Eliano ten krém objednáváte z jejich stránek? Který přesně to je?
Dobrý den… o účincích cbd jsem si už něco četla, ta tinktura zabírá hned po nakapání nebo je potřeba užívat delší dobu?
Líbila se mi spolužáčka, která vždy nosila barevné punčocháče. Barevně je měla sladené s ostatním oblečením.Záviděl jsem ji ty krásné barevné... (zkráceno)