Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    

POHANKOVÁ NÁDIVKA

29.8.2006 / Rubrika: Luštěniny a obiloviny

80 g pohanky, 2 červené papriky, 150 g mraženého hrášku, 1 velká červená cibule, 2 stroužky česneku, 1 vejce, 2 celozrnné žemle, 150-200 ml mléka, hrst petrželky, hrst mladých listů kopřiv (nebo můžeme použít mladé listy špenátu nebo z divokých bylinek popenec), 1 lžička Vegety nebo Podravky či Aromatu, máslo na vymazání mísy, sůl, pepř

Žemle nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme stát, dokud se žemle nerozmočí. Pohanku dáme vařit s asi 200 ml vody. Když zhoustne, odstavíme ji z plotny a necháme vychladnout. Pak přidáme rozmočené žemle, vejce, drobně nakrájenou cibuli, na kostičky pokrájené papriky, rozmrazený hrášek, nasekané bylinky, česnek utřený se solí, ochutíme Vegetou, špetkou pepře a vše důkladně promícháme. Směs dáme do máslem vymazané zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 30 minut dozlatova. Nádivku krájíme na čtverce a podáváme buď samostatně se zeleninovým salátem nebo může být vhodnou přílohou bramborová kaše.

Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka

Aktuálně v diskusích
dnes3:24
160 reakcí

Suchá pleť

Hodně dobrá je na tohle urea, používám kosmetiku s ní a fakt to pomáhá

Nina
včera22:43
11 reakcí

dětské oblečení

Mají tam i hezký oblečení pro dospělý…

lentilka77
včera11:27
3 reakcí

Testy DNA

A jak jste to zvládli ? Není to nic těžkého ?

Tereza
včera11:24
5 reakcí

Zjištění dna

Když ti dorazí ta sada, tak si ji rozbalíš a pak se stačí držet návodu, všechno tam máš krok po kroku napsané. Sadu pak zabalíš, pošleš zpátky a... (zkráceno)

Sandra
včera11:10
3 reakcí

Prenatální test otcovství

Jde tady ty domácí sady považovat za spolehlivé ?

Alice
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.