300 g krupek, 500 ml mléka, 4 jablka (nebo jiné sezonní ovoce-hrušky, švestky apod.),1/2 citronu, skořicový cukr na posypání, 40 g másla, sůl
Spařené krupky nasypeme do vroucí osolené vody a za stálého míchání je uvaříme téměř doměkka. Pak je scedíme, přidáme k nim oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, která pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Jiné ovoce, jako např. švestky drobně nakrájíme. Ke krupkám a jablkům přilijeme mléko a dusíme dál, dokud krupky zcela nezměknou. Na talíři kaši osladíme skořicovým cukrem a omastíme rozpuštěným máslem.
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Já užívám v rámci detoxikace Ostropestřec forte od Naturevia a můžu doporučit. Jsou to kapsle s kvalitním složením bez umělých barviv, konzervantů... (zkráceno)
Příští pátek jdu na kolon.mám strach budou mi to dělat v Ustí nad/ Labem ale nejsem žádná fňukna vydržím dost
Doporučíte mi prosím, které jsou za Vás chuťově nejlepší a případně, kde je objednáváte online?