120 g krupice, 300 ml mléka, 1 vejce, 25 g másla, špetka soli
Ve vroucím mléce rozpustíme máslo a za stálého míchání přisypáváme krupici, kterou vaříme tak dlouho, až získáme hustou kaši. Necháme ji vychladnout a přidáme do ní rozšlehané vejce. Z kaše vykrajujeme lžící noky, které dáváme do vroucí vody, a když vyplavou na povrch, scedíme je a horké hned podáváme. Připravujeme-li je naslano, posypeme je tvrdým strouhaným sýrem a omastíme máslem a podáváme se zeleninovým salátem. Nasladko je posypeme tvrdým nastrouhaným tvarohem, moučkovým (nebo hnědým) cukrem a omastíme máslem.
Poznámka: Noky můžeme také zavařit v zeleninovém vývaru
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Dominiko pořídila jsem tu bezvadné sportovní podprsenky a zkušenost bezvadná
Dominiko já jsem si tu objednala kraťásky minulý měsíc a jsem z nich nadšená
Eliano ten krém objednáváte z jejich stránek? Který přesně to je?
Dobrý den… o účincích cbd jsem si už něco četla, ta tinktura zabírá hned po nakapání nebo je potřeba užívat delší dobu?
Líbila se mi spolužáčka, která vždy nosila barevné punčocháče. Barevně je měla sladené s ostatním oblečením.Záviděl jsem ji ty krásné barevné... (zkráceno)