120 g krupice, 300 ml mléka, 1 vejce, 25 g másla, špetka soli
Ve vroucím mléce rozpustíme máslo a za stálého míchání přisypáváme krupici, kterou vaříme tak dlouho, až získáme hustou kaši. Necháme ji vychladnout a přidáme do ní rozšlehané vejce. Z kaše vykrajujeme lžící noky, které dáváme do vroucí vody, a když vyplavou na povrch, scedíme je a horké hned podáváme. Připravujeme-li je naslano, posypeme je tvrdým strouhaným sýrem a omastíme máslem a podáváme se zeleninovým salátem. Nasladko je posypeme tvrdým nastrouhaným tvarohem, moučkovým (nebo hnědým) cukrem a omastíme máslem.
Poznámka: Noky můžeme také zavařit v zeleninovém vývaru
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka
Ahojky, já miluji barevné plavky, tak jsem si objednala na eshopu relleciga, mám od nich doma už jedny a vypadají opravdu fantasticky.
Měli jsme ten stejný problém, pořídila jsem i inhalační přístroj, ten dceři pomáhá a k tomu kapky Pinio Nasal, které můžeš použít jak do nosu, tak i... (zkráceno)
Karolíno, mohu se zeptat co jeto za kouzelné kapky a zda jsou vhodné pro děti? Od zimy jsme dost často nemocní a když nejsme nemocní, tak jsme... (zkráceno)
Tak toho je spousty, já třeba dělám tousty (slané, sladké), sendviče, ovoce, zelenina, muffin, občas rohlík se sýrem nebo šunkou, tortillu a nebo... (zkráceno)
No říkala jsem si, že bych vyzkoušela spíše ten jejich sprchový olej a přidávala bych ho do vody, když budu koupat...Zkusím si tam ještě raději... (zkráceno)