1 králík, 2 bobkové listy, 1 cibule, 100 ml bílého vína, asi 200 ml vývaru (i z kostky), 250 ml smetany, 2 lžíce hořčice, 3 lžíce oleje, sůl, bílý pepř
Naporcovaného králíka osolíme, opepříme a za občasného obracení ho osmahneme po všech stranách na oleji. Pak maso zakápneme vínem a když se vydusí, přidáme bobkové listy, drobně pokrájenou cibuli a za občasného podlévání vývarem dusíme králíka doměkka. Když maso změkne, zalijeme králíka smetanou rozmíchanou s hořčicí, trochou soli a pepře a vaříme dál, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme s knedlíkem.
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři
smetanový krém bobík je moc dobrý - aspon tedy mne chutná nejvíce ze všech
mám dvě děti a oboum na svačinku dávám čokoládové krém bobík ( a velký, ne malý)
Děkuji za tip, už jsem s nima domluvená co a jak. Budou na telefonu a až bude potřeba jen zavolám a přijedou.
Mell to je bezvadný jestli to oblečení nenasakuje potem. Z jakého je materiálu?
Moc díky za tip na wereco.store, mají hodně EKO produktů - hned jsem si u nich objednala.