4 králičí řízky (z kýty nebo hřbetu) po 150 g, 300 g čerstvých hub, 1 velká cibule (nebo 2 jarní cibulky), 100 ml červeného vína, 100 ml vývaru i z kostky), 250 ml kysané smetany, 1 lžička koření na divočinu, 2 lžíce hladké mouky, 4 plátky citronu nebo 4 půlky kompotovaných hrušek, 4 lžíce brusinkového kompotu, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Očištěné houby nakrájíme na plátky. Králičí řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji řízky zprudka opečeme po obou stranách, pak je vyjmeme a uložíme na teplé místo. Do zbylého tuku dáme drobně nakrájenou cibuli nebo jemně nasekanou jarní cibulku, přidáme houby a společně podusíme. Když houby změknou, podlijeme je vínem, přidáme vývar a krátce prohřejeme. Šťávu zahustíme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou, ochutíme kořením na divočinu, podle chuti osolíme a omáčku promícháme do zhoustnutí. Nakonec vrátíme zpět maso a krátce prohřejeme, ale už nevaříme. Maso podáváme s knedlíkem a brusinkovým kompotem a plátkem citronu nebo půlkou hrušky naplněné brusinkovým kompotem.
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři
Já užívám v rámci detoxikace Ostropestřec forte od Naturevia a můžu doporučit. Jsou to kapsle s kvalitním složením bez umělých barviv, konzervantů... (zkráceno)
Příští pátek jdu na kolon.mám strach budou mi to dělat v Ustí nad/ Labem ale nejsem žádná fňukna vydržím dost
Doporučíte mi prosím, které jsou za Vás chuťově nejlepší a případně, kde je objednáváte online?