1 králík, 100 g anglické libové slaniny, 150 g červeného rybízu, 500 g čerstvých hub, 100 ml octa, 100 ml bílého vína, asi 250 ml vývaru (i z kostky), 2 lžičky majoránky, sůl, pepř
Očištěného králíka rozdělíme na porce a namočíme na 20 minut do vody ochucené octem. Pak porce vyjmeme, necháme okapat, osolíme je, opepříme, jednotlivě obalíme v plátcích slaniny a konce zachytíme párátkem. Poklademe je do většího rendlíku a slaninu necháme osmahnout ze všech stran. Pak přisypeme majoránku, králičí maso podlijeme vínem a když se vydusí, podléváme ho občas vývarem. Když maso téměř změkne, přidáme očištěné a pokrájené houby, poloviční množství očištěného rybízu a dusíme dál vše za občasného podlévání vývarem doměkka. Než stáhneme hrnec z plotny, přidáme zbývající rybíz, promícháme a už nevaříme. Podáváme nejlépe s vařenými brambory nebo i bramborovými knedlíky.
Obměna: Místo anglické slaniny můžeme použít plátky uzené krůtí šunky nebo libové debrecínky.
Máme-li čerstvé bylinky, můžeme využít kromě čerstvé majoránky také tymián anebo přidat do pokrmu obě dvě koření.
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři
smetanový krém bobík je moc dobrý - aspon tedy mne chutná nejvíce ze všech
mám dvě děti a oboum na svačinku dávám čokoládové krém bobík ( a velký, ne malý)
Děkuji za tip, už jsem s nima domluvená co a jak. Budou na telefonu a až bude potřeba jen zavolám a přijedou.
Mell to je bezvadný jestli to oblečení nenasakuje potem. Z jakého je materiálu?
Moc díky za tip na wereco.store, mají hodně EKO produktů - hned jsem si u nich objednala.