8 kuřecích stehen, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce kečupu (i pikantního), 1 lžička hořčice, 1 lžička sladké mleté papriky, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, vývar podle potřeby (i z kostky), sůl, pepř
Cibuli jemně nasekáme, prolisovaný česnek smícháme se solí, přidáme ostatní uvedené suroviny, kromě stehen, a důkladně je promícháme. Do marinády vložíme kuřecí stehna a necháme je asi 2 hodiny v chladu. Stehna potom dáme do pekáčku i s marinádou a ve středně vyhřáté troubě je upečeme za občasného podlévání horkým vývarem a přelévání vypečenou šťávou doměkka. Stehna podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři
Mouku je snadné podle mě nahradit :). Buď seženeš něco ve zdravé výživě nebo pokud chceš něco spešl, co je opravdu chuťově dobré, tak se podívej ne... (zkráceno)
Já užívám v rámci detoxikace Ostropestřec forte od Naturevia a můžu doporučit. Jsou to kapsle s kvalitním složením bez umělých barviv, konzervantů... (zkráceno)
Příští pátek jdu na kolon.mám strach budou mi to dělat v Ustí nad/ Labem ale nejsem žádná fňukna vydržím dost