300 g rýže, 500- 600 ml vývaru (i z kostky), 1 menší kuře, 250 g rajčat, 150 g čerstvých hub, 1 červená a 1 zelená paprika, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky šafránu, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Naporcované kuře osolíme, opepříme a dáme do zapékací mísy s olejem a osmahneme na plotně ze všech stran. Pak kuře vyjmeme a uchováme na teplém místě. Do mísy dáme drobně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, na proužky nakrájené papriky a necháme je trochu osmahnout. Přidáme propláchnutou rýži, spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, na plátky nakrájené houby, zalijeme vývarem a přimícháme šafrán, sůl a pepř. Naporcované kuře vrátíme do zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě dusíme asi 30 minut zakryté alobalem nebo poklicí. Po této době alobal odstraníme a maso pečeme, dokud pěkně nezhnědne.
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři
smetanový krém bobík je moc dobrý - aspon tedy mne chutná nejvíce ze všech
mám dvě děti a oboum na svačinku dávám čokoládové krém bobík ( a velký, ne malý)
Děkuji za tip, už jsem s nima domluvená co a jak. Budou na telefonu a až bude potřeba jen zavolám a přijedou.
Mell to je bezvadný jestli to oblečení nenasakuje potem. Z jakého je materiálu?
Moc díky za tip na wereco.store, mají hodně EKO produktů - hned jsem si u nich objednala.