1 kuře, 2 velké sklenice kysaného zelí (asi 1 kg), 4-5 stroužků česneku, 2 lžičky grilovacího koření, sůl (pokud grilovací koření není slané)
Kuře naporcujeme a potřeme prolisovanými stroužky česneku smíchanými s grilovacím kořením, popř. i solí. Na dno pekáčku nebo zapékací mísy rozložíme kysané scezené zelí, na ně poklademe kousky kuřete a zakryjeme poklicí nebo alobalem a bez podlévání pečeme asi 50 minut dozlatova. Asi po 20 - 25 minutách, kdy maso trochu změkne, poklici nebo alobal sejmeme a kuře pečeme dál, dokud nemá zlatavou kůrčičku. Pokud je zelí příliš kyselé, můžeme je před úpravou jednou nebo dvakrát propláchnout vodou a pak scedit. Kuře se zelím podáváme s vařenými nebo pečenými brambory či bramborovým knedlíkem.
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři
Já zkouším teď plantur 39 a zatím moc výsledky nevidím. No uvidím časem. Jinak jsem si dlouhodobě dávala ty vody z kopřivy a teda vlasy mi taky... (zkráceno)
Mám půl roční dítě, myslíte, že je protopan vhodný i pro něj? Má hodně suché místa i když ji koupu co 2 dny a dávám jí pouze bavlněné oblečení. Tak... (zkráceno)
Ahoj Zuzanko. Jsem ráda, že píšeš a mezí mš, že mamce není aspoň trochu líp. My máme teď docela dobré období. Nová - třídenní chema. Sice cca dva -... (zkráceno)
Já jsem s jeho účinky úplně nadšená,nic lepšího jsem nemohla najít a jsem strašně ráda,žei o tom řekla jedna rodina.
Rosenpharma má účinnou mast NeoPhytiolol. Jsem s ní moc spokojená.