2 růžice brokolice, 2 lžíce olivového oleje, špetka mletého pepře, 2 stroužky česneku, sůl, 1/2 šálku bílého vína, šálek smetany, 1 žloutek
Očištěnou a opláchnutou, na růžičky rozdělenou brokolici vložíme na pánev s rozehřátým olejem a prohřejeme ji, až změkne. Potom ji vyjmeme, na pánev dáme prolisovaný česnek a osmahneme jej. Přidáme zpět růžičky brokolice a v oleji je necháme zesklovatět. Opepříme je a osolíme. Brokolici vyndáme a vložíme do mísy. K oleji přilijeme víno a převaříme je. Smetanu rozkvedláme se žloutkem, směs přelijeme k oleji a za stálého míchání prohřejeme. Směs se nesmí vařit, žloutky by se srazily. Hotovou omáčkou zalijeme brokolici v míse. Podáváme k masu nebo k drůbeži.
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Zeleninová kuchařka
smetanový krém bobík je moc dobrý - aspon tedy mne chutná nejvíce ze všech
mám dvě děti a oboum na svačinku dávám čokoládové krém bobík ( a velký, ne malý)
Děkuji za tip, už jsem s nima domluvená co a jak. Budou na telefonu a až bude potřeba jen zavolám a přijedou.
Mell to je bezvadný jestli to oblečení nenasakuje potem. Z jakého je materiálu?
Moc díky za tip na wereco.store, mají hodně EKO produktů - hned jsem si u nich objednala.