1-2 velké růžice brokolice, 3 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, špetka mletého zázvoru, sůl, mletý pepř, 3 vejce, šálek vývaru z kostky, 3 lžíce bílého vína, tatarská omáčka
Z očištěné a opláchnuté brokolice odkrojíme košťál, drobně jej nakrájíme a společně s růžičkami brokolice vsypeme do vařící osolené vody a vaříme 5 minut. Scedíme je a necháme odkapat. Česnek drobně nakrájíme, osmažíme na oleji a vyjmeme. Do oleje vložíme povařenou brokolici, osolíme, okořeníme, zalijeme vývarem a vínem a za občasného zamíchání dusíme 4 minuty. Pak brokolici zalijeme vejci rozšlehanými se solí a necháme je na mírném ohni srazit. Při podávání doplníme tatarskou omáčkou. Podáváme s bramborami.
Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Zeleninová kuchařka
smetanový krém bobík je moc dobrý - aspon tedy mne chutná nejvíce ze všech
mám dvě děti a oboum na svačinku dávám čokoládové krém bobík ( a velký, ne malý)
Děkuji za tip, už jsem s nima domluvená co a jak. Budou na telefonu a až bude potřeba jen zavolám a přijedou.
Mell to je bezvadný jestli to oblečení nenasakuje potem. Z jakého je materiálu?
Moc díky za tip na wereco.store, mají hodně EKO produktů - hned jsem si u nich objednala.