Gabriela, 03.03.2011 14:23:50, IP: ***.***.90.1, #128578Ahojky! Nevím přesně do jaké kategorie můj problém zařadit, ale myslím, že je to hodně psychické. Je mi 34 let a mám problém se psaním, obzvláště na veřejnosti... vyplnění formuláře v bance, na poště atd. je pro mě opravdu problém, mám ruku v křeči, těžko se mi píše, najednou hrozně škrabu a podepsat se dle podpisového vzoru je nad moje síly.. Myslím, že už od jakživa držím tužku těsně nad papírem, hodně tlačím a píšu pomalu. Pokud se nikdo nedívá, píšu celkem hezky, ale kouká-li někdo na to, jak píšu, je konec. Opotím se a mám křeč v celém těle, ruka mě jakoby neposlouchá. Větší problémy začaly na nástavbě ve škole, kde jsem nestíhala psát učivo, v polovině hodiny jsem odpadla a dopisovala si učivo o přestávce. Často také v klidu doma přepisovala to naškrábané. Psaní mě dost unavuje a mám z toho mindrák. Sice je doba klávesnic, ale i tak jsem z toho dost špatná, ovlivňuje to moji práci, třeba zapisovat si poznámky před šéfem atd. ... radši nepíšu a pak si o samotě napíšu, to, co ještě pamatuju. Možná to zní vtipně, ale mám z toho opravdu stres .Nemáte s tím, prosím, někdo zkušenost? Může to být nějaká vada či špatně naučené držení tužky? Kam se s tím obrátit? Předem děkuji za případné odpovědi :-) !
Renata, 15.03.2011 17:19:20, IP: ***.***.156.234, #129845Gábi i já mám křeč při psaní,ale já měla zlomenou ruku v zápěstí,pravou a od té doby se mě to stalo.To bude asi jiný problém,ikdyž také beru Zoloft 50 mg.Proti úzkosti.Ještě,že už jsem v důchodu a nemusím psát v práci.Už nějak dožiji.Tobě přeji,aby se to podařilo vyléčit.
Renata, 15.03.2011 17:19:27, IP: ***.***.156.234, #129846Gábi i já mám křeč při psaní,ale já měla zlomenou ruku v zápěstí,pravou a od té doby se mě to stalo.To bude asi jiný problém,ikdyž také beru Zoloft 50 mg.Proti úzkosti.Ještě,že už jsem v důchodu a nemusím psát v práci.Už nějak dožiji.Tobě přeji,aby se to podařilo vyléčit.