Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    

Krupicové noky

29.8.2006 / Rubrika: Luštěniny a obiloviny

120 g krupice, 300 ml mléka, 1 vejce, 25 g másla, špetka soli

Ve vroucím mléce rozpustíme máslo a za stálého míchání přisypáváme krupici, kterou vaříme tak dlouho, až získáme hustou kaši. Necháme ji vychladnout a přidáme do ní rozšlehané vejce. Z kaše vykrajujeme lžící noky, které dáváme do vroucí vody, a když vyplavou na povrch, scedíme je a horké hned podáváme. Připravujeme-li je naslano, posypeme je tvrdým strouhaným sýrem a omastíme máslem a podáváme se zeleninovým salátem. Nasladko je posypeme tvrdým nastrouhaným tvarohem, moučkovým (nebo hnědým) cukrem a omastíme máslem.
Poznámka: Noky můžeme také zavařit v zeleninovém vývaru

Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Vegetariánská kuchařka

 

Aktuálně v diskusích
dnes10:34
136 reakcí

zdravé vlasy

Rychlé dodací lhůty jsem využila v plesové sezóně. Clip in se dobře nasazují a vypadají dobře.

Ivina
dnes8:56
63 reakcí

Jak se pozná menopauza?

Ano, menoflavon jednoznacne. :-)

kikousek
dnes8:43
8 reakcí

kuchyňská váha

Vařím pro početnou rodinu, tak jsem si u nich vybrala digitální kuchyňskou váhu až do 15kg.

Lubica
dnes8:33
116 reakcí

Krémy na celulitidu

A jak jste to řešila?

Lenka
dnes7:33
638 reakcí

zánět pochvy

Já jsem teď v jedné knize zase četla, že lepší než intimní mýdla, jsou dětská mýdla. Protože ty intimní jsou stejně často plná chemikálií. Ale... (zkráceno)

Dorota
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.