Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Recepty > Králík > Králík na smetaně nadivoko

Králík na smetaně nadivoko

29.8.2006 / Rubrika: Králík

4 králičí řízky (z kýty nebo hřbetu) po 150 g, 300 g čerstvých hub, 1 velká cibule (nebo 2 jarní cibulky), 100 ml červeného vína, 100 ml vývaru i z kostky), 250 ml kysané smetany, 1 lžička koření na divočinu, 2 lžíce hladké mouky, 4 plátky citronu nebo 4 půlky kompotovaných hrušek, 4 lžíce brusinkového kompotu, 2 lžíce oleje, sůl, pepř

Očištěné houby nakrájíme na plátky. Králičí řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji řízky zprudka opečeme po obou stranách, pak je vyjmeme a uložíme na teplé místo. Do zbylého tuku dáme drobně nakrájenou cibuli nebo jemně nasekanou jarní cibulku, přidáme houby a společně podusíme. Když houby změknou, podlijeme je vínem, přidáme vývar a krátce prohřejeme. Šťávu zahustíme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou, ochutíme kořením na divočinu, podle chuti osolíme a omáčku promícháme do zhoustnutí. Nakonec vrátíme zpět maso a krátce prohřejeme, ale už nevaříme. Maso podáváme s knedlíkem a brusinkovým kompotem a plátkem citronu nebo půlkou hrušky naplněné brusinkovým kompotem.

Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři

Aktuálně v diskusích
dnes9:35
408 reakcí

Zánět močového měchýře

Souhlasím brusinky jsou nejlepší :)

Lucasice
dnes8:57
143 reakcí

Punčochy a muži

Ja nosím hlavne bavlnené. Tvoje bavlnené sú akej farby?

Marian
dnes7:34
103 reakcí

Vysazení Antidepresiv

(N)

anonym
včera13:23
9 reakcí

Jak zhubnout když příčinou je voda ?

nepřemýšlela jsi třeba nad proteinovou dietou?Máš to na míru a pod dohledem odborníku

Helenka
včera13:02
761 reakcí

jak zhubnout

proteinovou dietu jsi nezkoušela?

Margareta
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.