Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Recepty > Králík > Králík na smetaně nadivoko

Králík na smetaně nadivoko

29.8.2006 / Rubrika: Králík

4 králičí řízky (z kýty nebo hřbetu) po 150 g, 300 g čerstvých hub, 1 velká cibule (nebo 2 jarní cibulky), 100 ml červeného vína, 100 ml vývaru i z kostky), 250 ml kysané smetany, 1 lžička koření na divočinu, 2 lžíce hladké mouky, 4 plátky citronu nebo 4 půlky kompotovaných hrušek, 4 lžíce brusinkového kompotu, 2 lžíce oleje, sůl, pepř

Očištěné houby nakrájíme na plátky. Králičí řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji řízky zprudka opečeme po obou stranách, pak je vyjmeme a uložíme na teplé místo. Do zbylého tuku dáme drobně nakrájenou cibuli nebo jemně nasekanou jarní cibulku, přidáme houby a společně podusíme. Když houby změknou, podlijeme je vínem, přidáme vývar a krátce prohřejeme. Šťávu zahustíme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou, ochutíme kořením na divočinu, podle chuti osolíme a omáčku promícháme do zhoustnutí. Nakonec vrátíme zpět maso a krátce prohřejeme, ale už nevaříme. Maso podáváme s knedlíkem a brusinkovým kompotem a plátkem citronu nebo půlkou hrušky naplněné brusinkovým kompotem.

Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři

Aktuálně v diskusích
dnes17:24
1 reakcí

Operace triselne kýly

Dobrý den, chtěl jsem poprosit o radu. 5.4.2019 jsem byl na laparoskopické operaci tříselné kýly, pravé strana většího rozměru a levé strany... (zkráceno)

Lukáš
dnes15:59
34 reakcí

ŠELEST NA SRDCI

Poradíte mi prosím, kde bych to mohla také koupit?

Eva
dnes8:42
10 reakcí

Celulitida

Děkuji za tip, kouknu se na stránky.

Ivana
dnes8:26
24 reakcí

Jak si udržet váhu

Taky hledám něco přírodního, co by mi pomohlo vrátit se ke svojí váze před porodem. Myslím, že ho taky vyzkouším.

Alice
dnes6:56
90 reakcí

Punčochy a muži

Šmigrust byl u nás vždycky spojen s punčocháčema. Maminka delala v rožnově v punčochárne, takže štramplí bylo u nás vždycky dostatek. Ke krátkejm... (zkráceno)

Eda
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.