Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde. Rozumím    
AbecedaZdraví.cz > Recepty > Králík > Dušený králík s rybízem a houbami

Dušený králík s rybízem a houbami

29.8.2006 / Rubrika: Králík

1 králík, 100 g anglické libové slaniny, 150 g červeného rybízu, 500 g čerstvých hub, 100 ml octa, 100 ml bílého vína, asi 250 ml vývaru (i z kostky), 2 lžičky majoránky, sůl, pepř

Očištěného králíka rozdělíme na porce a namočíme na 20 minut do vody ochucené octem. Pak porce vyjmeme, necháme okapat, osolíme je, opepříme, jednotlivě obalíme v plátcích slaniny a konce zachytíme párátkem. Poklademe je do většího rendlíku a slaninu necháme osmahnout ze všech stran. Pak přisypeme majoránku, králičí maso podlijeme vínem a když se vydusí, podléváme ho občas vývarem. Když maso téměř změkne, přidáme očištěné a pokrájené houby, poloviční množství očištěného rybízu a dusíme dál vše za občasného podlévání vývarem doměkka. Než stáhneme hrnec z plotny, přidáme zbývající rybíz, promícháme a už nevaříme. Podáváme nejlépe s vařenými brambory nebo i bramborovými knedlíky.
Obměna: Místo anglické slaniny můžeme použít plátky uzené krůtí šunky nebo libové debrecínky.
Máme-li čerstvé bylinky, můžeme využít kromě čerstvé majoránky také tymián anebo přidat do pokrmu obě dvě koření.

Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři

Aktuálně v diskusích
dnes17:24
1 reakcí

Operace triselne kýly

Dobrý den, chtěl jsem poprosit o radu. 5.4.2019 jsem byl na laparoskopické operaci tříselné kýly, pravé strana většího rozměru a levé strany... (zkráceno)

Lukáš
dnes15:59
34 reakcí

ŠELEST NA SRDCI

Poradíte mi prosím, kde bych to mohla také koupit?

Eva
dnes8:42
10 reakcí

Celulitida

Děkuji za tip, kouknu se na stránky.

Ivana
dnes8:26
24 reakcí

Jak si udržet váhu

Taky hledám něco přírodního, co by mi pomohlo vrátit se ke svojí váze před porodem. Myslím, že ho taky vyzkouším.

Alice
dnes6:56
90 reakcí

Punčochy a muži

Šmigrust byl u nás vždycky spojen s punčocháčema. Maminka delala v rožnově v punčochárne, takže štramplí bylo u nás vždycky dostatek. Ke krátkejm... (zkráceno)

Eda
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.