Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
AbecedaZdraví.cz > Recepty > Králík > Dušený králík s brambory, mrkví a houbami

Dušený králík s brambory, mrkví a houbami

29.8.2006 / Rubrika: Králík

1 králík, 400 g brambor, 2 velké mrkve, 100 g čerstvých lesních hub nebo žampionů, 100 ml bílého vína, trochu octa, 1 bobkový list, několik lístků šalvěje (nebo 1 lžička sušené), 2 snítky tymiánu, (nebo 1 lžička sušeného), vývar podle potřeby (i z kostky), hrst petrželky' 3 lžíce oleje, sůl, pepř

Naporcovaného králíka osolíme, opepříme a po všech stranách osmahneme na oleji. Pak maso podlijeme vínem a když se vydusí, zakápneme králíka octem, přidáme bobkový list, nasekané by linky a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. Mezitím očištěné mrkve nakrájíme na kolečka, oloupané brambory nakrájíme na kostky a odděleně povaříme dopoloměkka v mírně osolené vodě. Mrkev a brambory pak scedíme, s plátky hub přidáme k poloměkkému králičímu masu a společně dodusíme. Porce posypeme nasekanou petrželkou.

Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři

Aktuálně v diskusích
dnes0:57
4 785 reakcí

rakovina slinivky břišní

po pul roku a i na CT

Milena
dnes0:25
501 reakcí

Potrebujete naliehavú pôžičku?

Ste v akomkoľvek finančnom probléme a potrebujete úver na splatenie dlhu, ponúkame všetky druhy a typy úverov s jednoduchým splácaním na najnižšiu... (zkráceno)

Garry
dnes0:09
2 reakcí

Když tě přepadne hlad

Prostě se najez a nepřemýšlej.

Tom
dnes0:00
87 reakcí

Potřebuju přibrat

Neonka: já mám přesně opačný problém. Kalorie nehlídám a pak to tak vypadá.

Kateřina
včera22:47
353 reakcí

štítná žláza

Anonym
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.
(c) 2005-2013 Abeceda Zdraví s.r.o.   | Reklama | Návštěvnost měří NetMonitor | Prohlášení