Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde. Pokračovat    
AbecedaZdraví.cz > Recepty > Králík > Dušený králík s brambory, mrkví a houbami

Dušený králík s brambory, mrkví a houbami

29.8.2006 / Rubrika: Králík

1 králík, 400 g brambor, 2 velké mrkve, 100 g čerstvých lesních hub nebo žampionů, 100 ml bílého vína, trochu octa, 1 bobkový list, několik lístků šalvěje (nebo 1 lžička sušené), 2 snítky tymiánu, (nebo 1 lžička sušeného), vývar podle potřeby (i z kostky), hrst petrželky' 3 lžíce oleje, sůl, pepř

Naporcovaného králíka osolíme, opepříme a po všech stranách osmahneme na oleji. Pak maso podlijeme vínem a když se vydusí, zakápneme králíka octem, přidáme bobkový list, nasekané by linky a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. Mezitím očištěné mrkve nakrájíme na kolečka, oloupané brambory nakrájíme na kostky a odděleně povaříme dopoloměkka v mírně osolené vodě. Mrkev a brambory pak scedíme, s plátky hub přidáme k poloměkkému králičímu masu a společně dodusíme. Porce posypeme nasekanou petrželkou.

Recept byl publikován se svolením vydavetelství Vyšehrad z publikace - Bílé maso na talíři

Aktuálně v diskusích
dnes19:46
4 reakcí

batoh thebag

Od thebagu jsme koupili synovi ergobag. Splňuje všechny parametry proto, aby nebolela záda.

Thea
dnes19:30
3 reakcí

Cvičení po porodu

Kruháč můžu doporučit www.contours.cz super lektorky a moc fajn kolektiv.

Jana
dnes18:52
63 reakcí

dlouhodoby prujem

Já jsem si od pharmaagency koupila Probio brusinka.

Máša
dnes17:52
84 reakcí

zdravé vlasy

U vlasy-levne nakupuji prvidelně. Dodací lhůty mají rychlé, jeden den objednáte a druhý den zboží máte.

Róza
dnes16:27
1 reakcí

Finanční peněžní prostředky jsou zde k dispozici

Jsem nezávislý věřitel. Můžete si vypůjčit až 1 500 000 Kč. Kontakt: marysadinero@gmail.com

Marysa dinero
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.