Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
AbecedaZdraví.cz > Hubnutí > Nadváha? Naučte se vařit, ne hladovět, za asistence Dr.Petra Fořta,CSc.

Nadváha? Naučte se vařit, ne hladovět, za asistence Dr.Petra Fořta,CSc.

14.1.2010 / Rubrika: Hubnutí

AbecedaZdraví.cz ve spolupráci s abcDietou Vás zvou na jedinečný kurz vaření s tématem nadváha, diety a hubnutí, pod vedením RNDr. Petra Fořta CSc., nenechte si ujít tuto revoluční novinku.

Název:
Nadváha? Naučte se vařit, ne hladovět, za asistence dr.Petra Fořta,CSc., autora publikací o zdravé výživě a člena týmu TV pořadu Pod pokličkou.

Datum:
13.02.2010 - 16.02.2010
Čas: 11:00 - 15:30

Místo konání:
Studio Divoká vařečka - www.divokavarecka.cz


Dr. Petr Fořt                   Michal Barták


 

  • Trápí vás nadváha?
  • Víte, že základní problém je v tom, JAK se stravujete?
  • Víte, že hlavní důvod je ve vaší hlavě?
  • Chcete pomoci při rozhodnutí „něco s tím udělat“?
  • Máte problém CO a JAK vařit?
  • Nevíte přesně, které potraviny konzumovat a jak je použít při přípravě pokrmů?
  • Možná ještě nevíte, že dietní jídelníček není hladovka.
  • Možná nevíte, že se můžete dobře najíst když se budete pravidelně „pohybovat“.
  • Víte, že tuky nejsou tím nejhorším?
  • Možná jste už pochopili, že každý je jiný – proto nelze použít „univerzální redukční dietu.
  • Možná nevíte, že je nutné dbát nejenom na množství, ale především na kvalitu potravin.
To vše se dozvíte v našem dvoudenním kurzu, jehož garantem a lektorem nebude nikdo jiný než

Mediálně známá osobnost – dr.Petr Fořt,CSc. autor publikací o zdravé výživě, člen týmu ČTV v pořadu Pod pokličkou, privátní konzultant pro léčebnou výživu a obezitu.


Program kurzu č.1 - 13.2.2010 (11:00-15:30)

  • Odborná přednáška dr.Petra Fořta,CSc. (Kdo je dietolog RNDr. Petr Fořt, CSc. se dočtete na konci stránky)
  • Ukázky přípravy pokrmů vhodných pro redukci nadváhy a skladbě redukčního jídelníčku
  • Ochutnávky pokrmů
  • Prostor pro diskuzi
Během celého programu, vám bude zdarma k dispozici občerstvení (káva, čaj, minerální voda, víno)

Program kurzu č. 2 - 15.2. nebo 16.2.2010 (16:30- 21:30)


Náplní druhého dne je především "trénink" v praxi, jinými slovy - praktická příprava pokrmů vhodných pro redukční dietu.

Co se na kurzu naučíte:

  • Připravovat chutné pokrmy vhodné pro redukční dietu
  • Vytvořit denní jídelníček
  • Plánovat týdenní jídelníček
  • Vhodně ošetřovat a tepelně upravovat suroviny
  • Zásady v rozpoznávání vhodných surovin pro redukci nadváhy v praxi

Co se naučíte vařit:
  • Cuketová omeleta plněná bylinkovým tvarohem
  • Pikantní avokádové ragů
  • Tatarák z tuňáka
  • Bramborovo - porkové cappuccino
  • Domácí bazalkové pappardelle a další varianty těstovin
  • Tomatovo-zeleninová omáčka
  • Jehněčí kýta na červeném víně
  • Domácí jahodová zmrzlina


(ke všem pokrmům obdrží ůčastníci originální receptůry)


Během celého programu vám bude zdarma k dispozici občerstvení (káva, čaj, minerální voda, víno)

Cena za dvoudenní kurz........................ 3900Kč


(Při rezervaci obou programů, poznamenejte prosím do poznámek rezervačního formuláře datum kurzu č. 2, které Vám více vyhovuje)

Při zakoupení jednotlivých kurzů samostatně cena činí:

Kurz č. 1.............................................. 3000Kč
Kurz č. 2.............................................. 1900Kč


(V případě rezervace pouze jednotlivých kurzů, poznamenejte prosím tuto skutečnost do poznámek v rezervačním formuláři s datumem dne, který máte v úmyslu navštívit)

Rezervovat tento kurz vaření



Kdo je dietolog RNDr. Petr Fořt, CSc.

Absolvent Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Od absolutoria pracoval převážně v lékařských oborech - klinické biochemii, experimentální imunochemii na pražské lékařské fakultě a poté 20 let jako vědecký pracovník v oboru fyziologie a dietologie vrcholového sportu. Je autorem desítek vědeckých prací, zabývajících se fyziologií a biochemií sportu. Příležitostně přednáší na obou českých fakultách tělesné výchovy a sportu. V letech 1995-1999 spolumajitel firmy Nutrend (produkce doplňků výživy a speciálních produktů pro výživu sportovců) a autor rozsáhlého sortimentu na trhu až dosud velmi úspěšných potravinových doplňků vlastní koncepce, realizovaných firmou NUTREND. Autor produktů SPEED8 a TurboFat Killer. Spoluautor stimulujícího nápoje KAMIKAZE. Dopisovatel magazínů, věnujících se sportu a životnímu stylu, včetně polského magazínu Swiat kulturystyky. Již pátým rokem spolupracovník ČT pro pořad, věnovaný výživě, s názvem „Pod pokličkou". Soukromý poradce pro výživu profesionálních sportovců a pro léčebnou výživu (včetně obezity). Autor vědecko-populárních publikací, zabývajících se výživou.
Seznam knižních publikací:

    * Výživa a sport (1990)
    * Výživa nejen pro kulturisty (1998)
    * Výživa hlavně pro kulturistiku a fitness (1999)
    * Moderní výživa pro děti (1999)
    * Zdravá výživa nejen pro ženy (1999)
    * Recepty a výživové tabulky nejen pro sportovce (2000)
    * Co ještě nevíte o výživě (2001)
    * Obezitě odzvoněno (2001)
    * Jak stárnout pomalu (2001)
    * Výživa v otázkách a odpovědích (2001)
    * Sport a správná výživa (2002)
    * Co jíme a pijeme aneb výživa pro 3.tisíciletí (2003)
    * Stop dětské obezitě (2004)
    * Zdraví a potravní doplňky (2005)

Další články z rubriky
Chcete zhubnout? Začněte jíst

Chcete zhubnout? Začněte jíst

27.3.2013 / Rubrika: Hubnutí
S jarem přibývá těch, kteří chtějí zhubnout. Pokud je trápí jen několik kilogramů, které nabrali během dlouhé zimy plné nicnedělání, bude stačit, když udělají několik malých, ale důležitých změn. Do hubnutí se pouští kdejaký nepoučený laik. A efekt? Většinou nulový. Statistiky například udávají, že nejméně jednou v životě drželo dietu zhruba devadesát procent žen.
Jak zhubnout - radí Dr. Petr Fořt - abc Dieta

Jak zhubnout - radí Dr. Petr Fořt - abc Dieta

11.11.2010 / Rubrika: Hubnutí
To záleží na tom, jak velkou má nadváhu – objektivně vzato. Nejprve by stačilo spočítat si BMI…ale o tom už myslím byla řeč. Poté odhadnout typ nadváhy – hruška nebo jablko.
Další články z rubriky Hubnutí...
Aktuálně v diskusích
Na téma: Hubnutí
včera18:44
275 reakcí

Hubnutí s hypofunkcí štítné žlázy

Are you a business man or woman? Are you in any financial mess or Do you need funds to start up your own business? Do you need a loan to start a nice... (zkráceno)

Mrs. Ceren
včera8:08
274 reakcí

moroznik

Požádejte o rychlou a pohodlnou půjčku všeho druhu, abyste ji dostali naléhavě! Bezpečné a nezabezpečené půjčky. Úroková sazba je 2% Vyberte si od 1... (zkráceno)

James Cole
22.5.18:43
1 reakcí

Křečové žíly

Dobrý den, jaký zákrok je prosím nejvhodnější na křečové žíly ?

Daniela
22.5.15:21
3 reakcí

Jsou spalovače tuků k něčemu?

Ahoj, pokud hledáte kvalitní spalovač tuků a nechcete přeplácet zbytečně, tak se mrkněte tady https://www.fitness4u.cz/spalovace-tuku/

Daniela
20.5.14:40
2 reakcí

Nutriční poradenství

Dobrý den, já si zde nechala vypracovat výživový plán a zároveň navštěvuji jejich kurzy zdravého vaření, kde jsem se dozvěděla spoustu nových... (zkráceno)

Jitka
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.
(c) 2005-2013 Abeceda Zdraví s.r.o.   | Reklama | Návštěvnost měří NetMonitor | Prohlášení