Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
AbecedaZdraví.cz > Zdravá výživa > Recept na domácí Cheesecake

Recept na domácí Cheesecake

24.2.2017 / Rubrika: Zdravá výživa

Recept na Cheesecake, který zvládnete připravit sami.

Jednoduchá záležitost, tento recept mám již mnohokrát vyzkoušený a upravený.

 

Na náplň:

  • 500 g ricotty (mascarpone)
  • 200 g smetanového sýra (Philadelphia, Buko apod.)
  • 150 g třtinového cukru (co nejjemnějšího)
  • 3 vejce
  • 1 lžíce jemně strouhané citronové kůry (bio)
  • vanilkový cukr

Na korpus:

  • 200 g cereálních sušenek
  • 55 g mletých ořechů (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy)
  • 125 g rozpuštěného másla

 

 

Postup přípravy receptu

 

Sušenky rozdrtíme v mixeru nebo ručně v silném sáčku paličkou na maso nebo válečkem opravdu nadrobno.  Přidáme ořechy, které jsme si v mixéru rozdrtili na menší kousky, které nám pak pěkně v puse křupnou, ne tedy najemno. Vše promícháme s rozehřátým máslem.

Připravenou hmotu na korpus za pomoci lžíce rovnoměrně navrstvíme na dno formy, vytvoříme i nízké okraje. Dáme do lednice ztuhnout. Lze i do mrazáku, když se hodně spěchá.

 

Mléčné přísady s cukrem, vanilkovým cukrem, špetkou soli a celými vejci důkladně promícháme buď ručně nebo v mixéru.

 

Já peču v předehřáté troubě na 140 stupňů hodinu a půl, ale po hodině dort kontrolujte, každá trouba peče jinak. Dort je hotový ve chvíli, kdy náplň po okrajích zezlátne a uprostřed se ještě lehce chvěje.

 

Po vychladnutí zdobíme buď zakysanou smetanou nebo lesními plody, či jiným ovocem, čokoládovou polevou, citronovou polevou, jak má kdo nejraději.

 

 

TIPY na to, jak nezkazit Cheesecake

  1. Při míchání používejte metličku nebo robot
    „Při míchání směsi je ideální používat metličku nebo směs spojit v robotu. Směs ale mícháme, nešleháme, jinak bude cheesecake plný bublin. Volte proto vždy nejnižší rychlost“.

  2. Ingredience přidávejte postupně
    K sýru nejdříve přisypte cukr a míchejte do jeho úplného rozpuštění. Teprve potom postupně vmíchejte vejce.

  3. Vodní lázeň
    Pečení s vodní lázni je nutné proto, aby cheesecake nepraskl a nevysušil se. Můžete dortovou formu obalit alobalem a položit přímo do vodní lázně. Já dávám na dno trouby vysoký pekáč naplněný vodou a splní to stejnou službu.

  4. Dort je hotový dříve, než zhnědne
    „Při pečení by dort by neměl vůbec zhnědnout. Že je hotový, poznáte podle toho, že se ve středu stále trochu třese. Pokud ho dopečete do stavu, kdy bude zcela pevný, bude přepečený, pravděpodobně vysušený a může i praskat“.

  5. Cheesecake nechte chladnout pomalu
    Upečený cheesecake nechte pomalu zchladnout ve vypnuté, otevřené troubě. Teplotní šok by totiž mohl v některých případech způsobit praskání.

  6. Vyndávejte studený
    Z formy je ideální dort vyndávat až po vychlazení.

Dobrou chuť!

 

Další články z rubriky
Červená řepa - sladká zelenina

Červená řepa - sladká zelenina

30.10.2017 / Rubrika: Zdravá výživa
Proč je vlastně červená řepa tak zdravá? Asi nikoho nepřekvapí, že je to díky látkám, které obsahuje. Najít v ní můžeme nemalé množství vitamínu B a C, také je zde karoten. No a navíc obsahuje bílkoviny, cukry, vlákninu a důležitý antioxidant betanin. Z minerálů je určitě nutno zmínit vápník, hořčík, železo, sodík a draslík. Léčivé účinky mají jak kořeny tak listy.
Cuketový koláč

Cuketový koláč

12.9.2017 / Rubrika: Zdravá výživa
Cuketa má minimální obsah kalorií a vysoký obsah minerálů. Příznivě působí na srdce, ledviny, trávicí ústrojí, pomáhá při léčbě cukrovky, revmatismu a dny. Má i protirakovinné účinky. A lze ji nápaditě upravit.
Další články z rubriky Zdravá výživa...
Aktuálně v diskusích
13.11.22:23
6 reakcí

Zdravá výživa

Doporučuji e-shop www.klasterniprodukty.cz

Radek
10.10.9:01
27 reakcí

Letní grilování, jaký gril?

Gril určitě neobjednávej z netu. Tam seženeš různé šmejdy, navíc bude dobré, když si ho osobně prohlédneš, vyzkoušíš si, jak se ti s ním bude... (zkráceno)

Tereza
9.10.18:04
63 reakcí

zdravé jídlo pro děti

Já zase doporučuju dětskou kuchařku na mimikucharka.cz. Jsou tam recepty ze zdravých surovin a nepoužívají se žádné konzervanty a chemická... (zkráceno)

Sandra
2.10.22:16
27 reakcí

Probiotika

Tak máte možnost buď zkusit normální doplňky stravy jako vitamíny atd. nebo dlouhodobá probiotika jako Probio C+D od pharmaagency.

Trsprs
20.9.8:53
4 reakcí

Doplněk na zlepšení mléka

S jakými příkrmy (značkou) jste začínali přikrmovat vaše děti ?

Lena
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.
(c) 2005-2013 Abeceda Zdraví s.r.o.   | Reklama | Návštěvnost měří NetMonitor | Prohlášení