Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
AbecedaZdraví.cz > Zdravá výživa > Recept na domácí Cheesecake

Recept na domácí Cheesecake

24.2.2017 / Rubrika: Zdravá výživa

Recept na Cheesecake, který zvládnete připravit sami.

Jednoduchá záležitost, tento recept mám již mnohokrát vyzkoušený a upravený.

 

Na náplň:

  • 500 g ricotty (mascarpone)
  • 200 g smetanového sýra (Philadelphia, Buko apod.)
  • 150 g třtinového cukru (co nejjemnějšího)
  • 3 vejce
  • 1 lžíce jemně strouhané citronové kůry (bio)
  • vanilkový cukr

Na korpus:

  • 200 g cereálních sušenek
  • 55 g mletých ořechů (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy)
  • 125 g rozpuštěného másla

 

 

Postup přípravy receptu

 

Sušenky rozdrtíme v mixeru nebo ručně v silném sáčku paličkou na maso nebo válečkem opravdu nadrobno.  Přidáme ořechy, které jsme si v mixéru rozdrtili na menší kousky, které nám pak pěkně v puse křupnou, ne tedy najemno. Vše promícháme s rozehřátým máslem.

Připravenou hmotu na korpus za pomoci lžíce rovnoměrně navrstvíme na dno formy, vytvoříme i nízké okraje. Dáme do lednice ztuhnout. Lze i do mrazáku, když se hodně spěchá.

 

Mléčné přísady s cukrem, vanilkovým cukrem, špetkou soli a celými vejci důkladně promícháme buď ručně nebo v mixéru.

 

Já peču v předehřáté troubě na 140 stupňů hodinu a půl, ale po hodině dort kontrolujte, každá trouba peče jinak. Dort je hotový ve chvíli, kdy náplň po okrajích zezlátne a uprostřed se ještě lehce chvěje.

 

Po vychladnutí zdobíme buď zakysanou smetanou nebo lesními plody, či jiným ovocem, čokoládovou polevou, citronovou polevou, jak má kdo nejraději.

 

 

TIPY na to, jak nezkazit Cheesecake

  1. Při míchání používejte metličku nebo robot
    „Při míchání směsi je ideální používat metličku nebo směs spojit v robotu. Směs ale mícháme, nešleháme, jinak bude cheesecake plný bublin. Volte proto vždy nejnižší rychlost“.

  2. Ingredience přidávejte postupně
    K sýru nejdříve přisypte cukr a míchejte do jeho úplného rozpuštění. Teprve potom postupně vmíchejte vejce.

  3. Vodní lázeň
    Pečení s vodní lázni je nutné proto, aby cheesecake nepraskl a nevysušil se. Můžete dortovou formu obalit alobalem a položit přímo do vodní lázně. Já dávám na dno trouby vysoký pekáč naplněný vodou a splní to stejnou službu.

  4. Dort je hotový dříve, než zhnědne
    „Při pečení by dort by neměl vůbec zhnědnout. Že je hotový, poznáte podle toho, že se ve středu stále trochu třese. Pokud ho dopečete do stavu, kdy bude zcela pevný, bude přepečený, pravděpodobně vysušený a může i praskat“.

  5. Cheesecake nechte chladnout pomalu
    Upečený cheesecake nechte pomalu zchladnout ve vypnuté, otevřené troubě. Teplotní šok by totiž mohl v některých případech způsobit praskání.

  6. Vyndávejte studený
    Z formy je ideální dort vyndávat až po vychlazení.

Dobrou chuť!

 

Další články z rubriky
Dýňová semínka a jejich pozitivní účinky

Dýňová semínka a jejich pozitivní účinky

30.1.2017 / Rubrika: Zdravá výživa
Dýňová semínka podporují zdravé hubnutí, odvodnění organismu, doplnění správného tuku, odstranění špatného cholesterolu a pročistí vám celé tělo od škodlivých látek.
Citrus grandis - "POMELO"

Citrus grandis - "POMELO"

17.12.2016 / Rubrika: Zdravá výživa
Velmi chutné a zdravé „POMELO“. Pomelo (citrus grandis) je největší citrusové ovoce. Pochází z jihovýchodní Asie, volně roste v Malajsii, Indonésii a Thajsku. Pomelo nebo také pumelo je nejen chutné ovoce, má také výrazné léčivé účinky.
Další články z rubriky Zdravá výživa...
Aktuálně v diskusích
včera19:11
3 reakcí

Klubní výživa

Tak díky za radu, už ji mám koupenou doma a začínám užívat :)-

Marek
22.3.20:01
1 reakcí

Vietnamská kuchyně

Ahoj, najde se tu stejný milovník vietnamské kuchyně jako jsem já a podělí se o nějaké recepty ? :))

Maila
16.3.11:46
567 reakcí

Mladý ječmen a chlorella

Vyzkoušel jsme několik výrobců Mladého ječmene a skončil jsem u české firmy Bio-detox. https://www.bio-detox.cz Má pro mě nejsnesitelnější chuť a... (zkráceno)

Marcel
7.3.12:08
11 reakcí

dieta

Došlo ti, že jsou tady, při najetí na jméno, vidět IP adresy? Proč podvádíš? Ale aspoň víme, že SZ se máme vyhnout, díky za info.

Hanka
27.2.21:16
12 reakcí

Odstavnovac

Mám ho asi půl rok, ale používám ho skoro denně a naprosto perfektní zatím ;)

Marika
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.
(c) 2005-2013 Abeceda Zdraví s.r.o.   | Reklama | Návštěvnost měří NetMonitor | Prohlášení