Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    

Diskuse - štítná žláza

Martina , 4.8.2008 20:09:50, IP: ***.***.1.78, #59272
Zítra budu zase volat na výsledky, jinak děkuju Formolovi a Ivě za odpověd.
Janča, 11.8.2008 17:36:33, IP: ***.***.94.65, #59950
Prosím o info Frmol :-). Mám uzel na ŠZ, funkce je normální podstoupila jsem punkci, čekám na výsledky. Předběžně mi řekli, že to bude muste jít ven, pravděpodobně celá ŠZ. Je možno odebrat jen ten uzel a zbytek tam nechat? Tlačí mi to na průdušnici. Dá se fungovat jen s částí ŠZ bez další medikace nebo se musí brát léky stále? Jaká je pravděpodobnost, že na zbytku ŠZ se uzel vytvoří znova? Jak je to s letroxem, zajímá mě hlavně příbytek na váze. Je to individuální, že někdo přibírá a někdo ne? Vřelé díky za pomoc :-)
inka, 11.8.2008 18:13:34, IP: ***.***.224.3, #59954
Ja beru Letrox 50 asi 8-9 let, na váze nepřibírám. Mám uzliny ve štítnici.
Janča, 12.8.2008 20:32:27, IP: ***.***.94.65, #60093
Díky za povzbuzení alespoň nějaká naděje:-) Inko byla jste na operaci s nějakým uzlem? Nebo pouze berete léky a velikost uzlů Vám hlídá endokrinolog. Máte poruchu ŠZ nebo se Vám jen udělaly uzly? Byla Vám navržena operace? Dííííky
inka, 13.8.2008 13:50:27, IP: ***.***.224.3, #60161
Na operaci jsem nebyla, ani mi nebyla navržena, beru pouze léky, na endokrinologii jezdím 2x-3x do roka, vím, že říkal, žemam tu št.žlázu ohavnou,potrhanou, mam lymfocytární thyreoiditis, jestli je to porucha to fakt nevím,.
Iva, 13.8.2008 21:20:15, IP: ***.***.49.63, #60193
Lymfocytární tryreoiditida je jeden z typů chronických autoimunitních zánětů štítné žlázy. Ty jsou vcelku časté, spojené s její postupnou destrukcí, někdy také s výskytem uzlu/ů a zpravidla postupným snižováním funkce žlázy, tedy hypotyreózou. Léčí se jednak tyroxinem (např. Letrox), dávka se upravuje dle TSH v krvi a postupně během let se zpravidla zvyšuje, jak funkce žlázy vyhasíná. Takže je nutné brát tento hormon již doživotně. Užívání tyroxinu ve správné dávce nemá vliv na tělesnou hmotnost. Vztah tělesné hmotnosti a chorob štítné žlázy je obecně přeceňován. Co se uzlů týče, jsou nejčastěji projevem právě autoimunitního zánětu, každopádně každý je indikován k punkční biopsii a minimálně sonografickému sledování (alespoň jednou ročně). Vzhledem k tomu, že nezle očekávat, že se uzel sám ztratí, doporučuje se prakticky vždy operace. Časem totiž uzly zpravidla rostou, přibývají, často pak dělají problémy mechanické a vždy je určité riziko vzniku nádoru v uzlu. Takže obecně je tendence dát každý uzel pryč. Pokud se uzel ve štítné žláze operuje, zpravidla se bere minimálně jeden lalok žlázy, ale je to spíše vzácný případ, záleží na diagnóze. Pokud se jedná o chronický zánět , je pravděpodobnost, že se uzly budou tvořit dál a bere se preventivně žláza celá.
Takže Jančo, pokud vám uzel tlačí na průdušnici, je operace jasně na místě, téměř jistě vám bude odoperována celá žláza, budete tedy muset doživotně užívat léky .. osobně v tom ale nevidím nějakou tragédii .. tlak na průdušnici je rozhodně větší problém ...
Janča, 14.8.2008 18:44:12, IP: ***.***.94.65, #60297
Ivo děkuji za Vaši odpověď, prosím ještě o info jak je dlouhá rekonvalescence po operaci, za jak dlouho se budu moci vrátit do práce.Jaká je čekací doba na operaci, jsem z Olomouckého kraje. Jaké problémy mohou vzniknout pokud bude uzel tlačit na průdušnici. Moc děkuji:-)
zdena, 14.8.2008 20:11:01, IP: ***.***.128.212, #60302
dobrý den chci se zeptat,když mám po ultrazvuku psané v pravém laloku ložisko s kalcifikací a ak.stinem pr. 9,5 mm,lalok pravý 15x15x38 levý 15x13x40 mm je podle vás nutná operace?Tlačí mě do ni a já se toho bojím,i toho,že příjdu o práci-jak je dlouhá rekobnvalescence po operaci?MOC VÁM DĚKUJI ZA ODPOVĚD
Iva, 14.8.2008 22:45:35, IP: ***.***.244.75, #60313
Zdeno a kdo vás tlačí do operace a proč? Žlázu nemáte nijak velkou a ten uzlík je malý, obvykle se punktují od 1,5cm ... Jakou máte diagnózu?
Jančo, tak pokud by vám žláza dál tlačila na průdušnici, začnete se dusit .... Dříve či později k tomu dojde (ale u benigních diagnóz to bývá v řádu mnoha měsíců, spíše let), Tady ale není co řešit, operace je nutná. A není na co čekat, samo se to nespraví, neodkládejte to příliš. Taky se to potom chirurgům hůř operuje, když je to velký a hluboko. A pak i ta rekonvalescence trvá dýl ... Jinak operace se dělají na chirurgii a na ORL (to je podle mne lepší), jaké mají aktuálně termíny vám neřeknu, ale řádově několik měsíců .. výkon není akutní ... ale záleží na domluvě .... V nemocnici se leží v nekomplikovaných případech týden, rekonvalescence bývá minimálně měsíc, 6 týdnů ... než se nastaví hladina hormonů ... záleží ale na řadě okolností ... zase i na pacientovi, pokud chce rychle do práce a nejsou problémy, tak ten měsíc.
Janča, 15.8.2008 17:35:51, IP: ***.***.171.117, #60387
Ivo moc děkuji za odpověď :-), ještě jednu věc asi týden mě trápí dávivý kašel. Nevím zda to má nějakou souvislost, ale bezprostředně po punkci jsem dostale teploty a druhý den se přidal i kašel, kterého se nemůžu vůbec zbavit. Může to mít nějakou souvislost s tlačením uzlu na průdušnici. Moc děkuju a přeji krásný den Janča
Iva, 15.8.2008 20:31:40, IP: ***.***.115.27, #60399
Nemáte zač ...
Těžko říct .. může a nemusí ... spíše to bude náhoda. Ale pokud to nezmizí, poraďte se s tím endokrinologem, ke kterému chodíte .. Půjdete si tam pro výsledky punkce ...
jajajel, 15.8.2008 21:41:32, IP: ***.***.166.18, #60402
Prosim o radu.Jiz rok jsem stale vice unavena,spim i 16 hodin denne,pokud mi to me dve male dcerky dovoli.Po ranu mi brni prsty a nejvic me trapi podivna uzkost na srdicku.Ma to neco spolecneho se stitnou zlazou?TSH mam 7.5,T4 188.Dostala jsem Letrox 50 jeden rano a uzv me ceka az v zari.Pry se jedna nejspis o autoimunitni zanet-protilatky 327,spojeny s hypofci.Na uzkost beru Rivotril 0.5.Muze to vse byt od stitne zlazy?Dekuji moc.Jana.
jajajel, 15.8.2008 21:41:35, IP: ***.***.166.18, #60403
Prosim o radu.Jiz rok jsem stale vice unavena,spim i 16 hodin denne,pokud mi to me dve male dcerky dovoli.Po ranu mi brni prsty a nejvic me trapi podivna uzkost na srdicku.Ma to neco spolecneho se stitnou zlazou?TSH mam 7.5,T4 188.Dostala jsem Letrox 50 jeden rano a uzv me ceka az v zari.Pry se jedna nejspis o autoimunitni zanet-protilatky 327,spojeny s hypofci.Na uzkost beru Rivotril 0.5.Muze to vse byt od stitne zlazy?Dekuji moc.Jana.
jajajel, 15.8.2008 21:41:59, IP: ***.***.166.18, #60404
Prosim o radu.Jiz rok jsem stale vice unavena,spim i 16 hodin denne,pokud mi to me dve male dcerky dovoli.Po ranu mi brni prsty a nejvic me trapi podivna uzkost na srdicku.Ma to neco spolecneho se stitnou zlazou?TSH mam 7.5,T4 188.Dostala jsem Letrox 50 jeden rano a uzv me ceka az v zari.Pry se jedna nejspis o autoimunitni zanet-protilatky 327,spojeny s hypofci.Na uzkost beru Rivotril 0.5.Muze to vse byt od stitne zlazy?Dekuji moc.Jana.
Iva, 15.8.2008 22:25:19, IP: ***.***.115.27, #60407
Ne, vaše potíže se štítnou žlázou nesouvisejí. Tak nízká hypotyreoza bývá zcel asymptomatická. Vzhledem k tomu, že vás lékař viděl a vyšetřil a nejspíš nic dalšího neobjevil (to byste asi napsala, že), myslím, že vaše pocity úzkosti a únavy jsou (což je velmi časté, zvláště u žen) prostě psychická záležitost. Možná jste konstitučně úzkostlivější osobnost a když se k tomu přidá chronická únava (u dvou malých dětí pochopitelná) ev. jiné starosti, prostě se cítíte takto ...
        Předchozí   1234567 .. 23      Následující
Přidat příspěvek k tématu štítná žláza
Jméno či přezdívka:
E-mail:
Nadpis:
Text příspěvku:
Upozornění: Je zakázáno vkládat příspěvky odporující českým zákonům, např. vyhrožování usmrcením nebo újmou na zdraví (viz § 353 Nebezpečné vyhrožování), případně jakékoliv nabídky nebo poptávky po kterýchkoliv léčivých přípravcích. V případě příspěvků odporujících těmto pravidlům i ostatním platným zákonům veškeré informace vedoucí k identifikaci Vaší osoby předáváme Policii ČR, případně Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv.
Aktuálně v diskusích
dnes4:26
1 477 reakcí

dráždivý tračník

Do you have a low credit score and you are finding it hard to obtain capital loan from local banks and other financial institutes?. Interested... (zkráceno)

PergoCF@gmail.com
dnes3:58
693 reakcí

Potrebujete naliehavú pôžičku?

GET AFFORDABLE LOAN. FOR MORE INFORMATION, KINDLY CONTACT US AT VIA E-MAIL: PERGOCF@GMAIL.COM ( PERGOCF@QUALITYSERVICE.COM ) ... (zkráceno)

PergoCF@gmail.com
dnes3:56
1 156 reakcí

sarkoidoza

GET AFFORDABLE LOAN. FOR MORE INFORMATION, KINDLY CONTACT US AT VIA E-MAIL: PERGOCF@GMAIL.COM ( PERGOCF@QUALITYSERVICE.COM ) ... (zkráceno)

PergoCF@gmail.com
včera23:54
759 reakcí

Interupce

Do You Need A Business Loan,Or A Personal Loan,At 1.0% If Yes? Name,Amount,Country,Loan Durations,Phone Mobile, Interested Applicants Should Contact... (zkráceno)

PergoCF@gmail.com
včera22:26
148 reakcí

Vyrážka-nesvědí, vypadá jak bodance od komára..???

Potřebujete naléhavou půjčku na zahájení velkého podnikání. To je Dr. Alexandre Carlos. Poskytne půjčku ve výši 2% dlužníka bude Legitimátní půjčka... (zkráceno)

Dr Alexander Carlos
Přihlaste si odběr našich novinek:
E-mail: 
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.
(c) 2005-2013 Abeceda Zdraví s.r.o.   | Reklama | Návštěvnost měří NetMonitor | Prohlášení